Belföld

Egyesület a Római Partért: Alkotmányos joga sérül az ott élőknek

Értelmiségiek egy csoportja kirekesztésben és hátrányos megkülönböztetésben akarja részesíteni a Római parton élőket és dolgozókat, írta hétfői közleményében az Egyesület a Római Partért.

Felkérték a magyar politikai pártokat, hogy határolódjanak el attól a kirekesztéstől, gyűlöletkeltéstől és hátrányos megkülönböztetéstől, amiben értelmiségiek egy csoportja a Római parton élőket és dolgozókat részesíti.

Jelenleg a Római parton élőknek és dolgozóknak az egészséges környezethez és a magántulajdonhoz való alkotmányos joga sérül, mivel a magán- és közösségi tulajdont folyamatosan veszélyeztetik az árvizek

– fogalmaztak.

Mint írták, egyes körök ezen állapontokat akarják véglegesíteni nettóhazugságokkal.

Felháborítónak tartjuk azt, hogyha mi kritikát fogalmazunk meg velük szemben, illetve nyíltan és határozottan képviseljük véleményünket, akkor minket máris antiszemitának bélyegeznek! Nem kérünk lakókörnyezetünkben más kerületekből importált demokratikusnak mondott fáklyás felvonulókból és a Római part faunájáról író és hazugságokat terjesztő újságcikkekből!

Leírták, hogy alkotmányos jogaikat akarják érvényesíteni és tiltakoznak megosztó betonfalak építése, illetve az ellen, hogy a magántulajdonaikra felkérés és beleegyezésük nélkül terveket és rajzokat helyezzenek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik