Belföld

Bekötött zsákban dobta utcára a kiskutyákat egy állatkínzó

Egy bekötött zsákban hagyták magukra azokat a kiskutyákat Felsőzsolcán, amelyeket lakossági bejelentést követően a rendőrök megmentettek – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. szeptember 7-én az esti órákban érkezett lakossági bejelentés, melyben egy felsőzsolcai férfi elmondta, hogy a Kertekalja utcában ismeretlen személy egy bekötött, zöld zsákban kitett több kiskutyát, amelyek abban mozognak és nyüszítenek. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, ahol az időközben kiszabadult kiskutyák beszorultak egy csapadékgyűjtő csőrendszerbe.

A járőrök hosszas munka után kiszabadították a nyolc kiskutyát, amelyek közül egynek az életét már nem tudták megmenteni.

A hét kiskutyát a Felsőzsolcai Rendőrőrs udvarán lévő egyik üres garázsban szállásolták el, majd másnap egy kutyust egy helyi hölgy örökbefogadott.

Fotó: police.hu

A többi hat csöppség további ellátásáról a rendőrség a helyi önkormányzat útján intézkedett.

A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse az ügyben állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik