Belföld

Ajvé! Dél-Pest napokra elveszti az 1-es villamost

Fontos csomópontot szabnak át a Könyves Kálmán körúton, ez az ok. A csepeliek HÉV nélkül maradnak a hétvégén.

Szeptember 15-én pénteken este 8-tól bő két napra leáll az 1-es villamos közlekedése az Etele út/Fehérvári út és a Népliget megállók között – közölte a BKK hétfőn. Vasárnap végéig rövidített útvonalon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Népliget között járnak majd csak a villamosok.

Az ok egyszerű: a Könyves Kálmán körút és az M5-ös forgalmát bevezető Albert Flórián út csomópontja átépül. Emiatt kiszélesítik a villamosátjárót és áthelyezik a felsővezetéket tartó oszlopokat.

De nyugalom, gondoskodik a közlekedési cég pótlóbuszokról is. Az 1-es jelű busz a Népliget és az Etele út/Fehérvári út között jár majd, míg a 33-as és a 133E buszok Móricz Zsigmond körtér, illetve Újpalota, Nyírpalota út felé tartó oldalán áthelyeznek egy megállót, a Budafoki út/Dombóvári útit.

A hétvégi szenvedésnek ezzel nincs vége: ugyanis a H7-es HÉV helyett is pótlóbusz fog járni ugyanezen a hétvégén karbantartás miatt. Szombaton az első indulástól hétfőn 6 óráig módosított útvonalon jár majd a 38-as, a 38A, a 138-as, a 179-es, a 238-as és a 278-as busz a Károli Gáspár utcai átjáró lezárása miatt. Vasárnap délelőtt pedig a “Fut a Csepel” futóverseny miatt módosul a járatok közlekedése. Erről majd később tájékoztat a BKK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik