Belföld
Nyíregyháza, 2013. július 23. 
Egy fogvatartott ruházatát vizsgálja át egy õr a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Nyíregyházán 2013. július 23-án. Északkelet-Magyarország négy büntetés-végrehajtási (bv) intézetében az országos átlagot meghaladó, 200 százalékos a telítettség, közölte Tóth László, a Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára 2013. július 10-én a debreceni bv-intézetben, ahol átadta az új  bástyafalat és õrtornyot. Mivel az utóbbi két évben nõtt a fogvatartottak száma, a következõ három évben bõvítik az északkelet-magyarországi bv-intézeteket, és zöldmezõs beruházás keretében új, ezerszemélyes börtönt is építenek.
MTI Fotó: Balázs Attila

A smasszert szapulta az elítélt, meglett ennek a böjtje

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 09. 11. 09:01

A 26 éves férfi nem tisztelte túlzottan az őröket, szidta, fenyegette őket. Sikerült ezzel megdupláznia a büntetését.
Korábban a témában:

Társadalmunkba nehezen beilleszkedő elítéltről közölt egy tanulságos történetet hétfő reggel a Somogy Megyei Főügyészség. A meg nem nevezett 26 éves vádlottról annyit írnak, hogy többszörös visszaeső, már ötször volt büntetve, többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Legutóbb épp töltötte 2 év 4 hónapos büntetését hétvégi házakba való betörések miatt, amikor magánzárkás büntetést kapott. Azért kellett a plusz intézkedés, mert mobilt találtak nála, tiszteletlenül viselkedett és bántalmazta zárkatársát.

Miközben végrehajtották a magánzárkás büntetést, egy este az egyik büntetésvégrehajtási (a továbbiakban bv-) őrt szidalmazta, vagy ahogy a közlemény hivatali nyelven fogalmaz,

mások előtt munkakörének ellátásával összefüggésben lealacsonyító, becsmérlő kifejezésekkel illette, amelynek több fogvatartott és a bv. őr is fültanúja volt.

Másnap reggel szolgálatváltáskor megint rendkívül durva, becsmérlő kifejezéseket használt az őrrel szemben, majd megöléssel, nyakának kitörésével fenyegette meg.

Ezért a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította őt, majd becsületsértés és zaklatás miatt két év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/ Balázs Attila)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.