Belföld

A smasszert szapulta az elítélt, meglett ennek a böjtje

A 26 éves férfi nem tisztelte túlzottan az őröket, szidta, fenyegette őket. Sikerült ezzel megdupláznia a büntetését.

Társadalmunkba nehezen beilleszkedő elítéltről közölt egy tanulságos történetet hétfő reggel a Somogy Megyei Főügyészség. A meg nem nevezett 26 éves vádlottról annyit írnak, hogy többszörös visszaeső, már ötször volt büntetve, többnyire vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Legutóbb épp töltötte 2 év 4 hónapos büntetését hétvégi házakba való betörések miatt, amikor magánzárkás büntetést kapott. Azért kellett a plusz intézkedés, mert mobilt találtak nála, tiszteletlenül viselkedett és bántalmazta zárkatársát.

Miközben végrehajtották a magánzárkás büntetést, egy este az egyik büntetésvégrehajtási (a továbbiakban bv-) őrt szidalmazta, vagy ahogy a közlemény hivatali nyelven fogalmaz,

mások előtt munkakörének ellátásával összefüggésben lealacsonyító, becsmérlő kifejezésekkel illette, amelynek több fogvatartott és a bv. őr is fültanúja volt.

Másnap reggel szolgálatváltáskor megint rendkívül durva, becsmérlő kifejezéseket használt az őrrel szemben, majd megöléssel, nyakának kitörésével fenyegette meg.

Ezért a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította őt, majd becsületsértés és zaklatás miatt két év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/ Balázs Attila)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik