Belföld

Megint Áder a legnépszerűbb politikus

Kapcsolódó cikkek

Bár több politikus népszerűsége is csökkent, továbbra is fideszes politikus vezeti a Jobbik-közeli Iránytű Intézet által készített felmérés népszerűségi listát, amelynek eredményeit a Magyar Nemzet publikálta. Áder János köztársasági elnök az elérhető 100 pontból 58-at kapott, a második helyen az egy hónappal korábban még vezető pozíciót elérő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter áll 57 ponttal.

A harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki: Karácsony Gergely, a Párbeszéd zuglói polgármestere, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, valamint Orbán Viktor miniszterelnök egyaránt 52-52 pontot ért el.

A legkevesebb népszerűségi pontot Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke kapta, pontosan 29-et, ugyanakkor ismertség tekintetében 96 százalékkal Orbánnal együtt áll az élen. Vona Gábor, a Jobbik elnöke Áder Jánossal együtt 90-90 százalékot ért el, őket követi Lázár János 87 százalékkal.

Mivel már kezd kirajzolódni az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenye is, érdemes egy pillantást vetni az érintett politikusokra is: az MSZP-s Botka László ismertsége 78 százalékos, Szél Bernadetté (LMP) pedig 65 százalékos, Karácsony Gergely ezen a téren viszont csak 50 százalékos eredményt ért el.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik