Belföld

Óvadékért akart szabadulni a kakucsi lány, Vivien gyilkosa

A lányt támadója hatszor mellkason és hétszer hasba szúrta. A védelem próbálta elérni, hogy kiengedjék a rácsok mögül. Újabb részletek derültek ki a brutális bűncselekményről.

Újabb két hónapra meghosszabbították a kakucsi gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A védő már nem először adott be indítványt, amelyben azt kérte, óvadék ellenében szüntessék meg a legszigorúbb kényszerintézkedést. Ezt azért nem fogadta el a bíró, mert:

    • A meghatalmazott védő az óvadék letétbe helyezése iránti ismételt indítványában a korábban elbírált beadványához képest új körülményre nem hivatkozott
    • A bíróság továbbra is fenntartja, hogy jelen ügyben nem állapítható meg olyan összegű óvadék, mely a kimagasló büntetési tétellel fenyegetettséghez arányosítható lenne.
    • Figyelemmel a gyanúsított  pszichés állapotára is, továbbra is fennállhat a szökés elrejtőzés veszélye, továbbá a személyi szabadsághoz való jog és a gyanúsított rendezett személyi körülményei sem ellensúlyozzák azt a valódi közérdeket, amely csak az előzetes letartóztatás fenntartásával biztosítható.

– tudtuk meg a Budapest Környéki Törvényszéktől. Emlékeztettek:

A fiatal ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével folyik eljárás.

A gyanúsított egyébként tavaly március 11-én került rács mögé. Akkor bemutatott a kamerának:

A törvényszék most újabb részleteket közölt az ügyről, például, hogy – a jelenlegi adatok szerint – milyen kapcsolat volt az érintettek között, illetve, hogy mi történt a gyilkosság éjszakáján.Eszerint – ahogy azt eddig is tudni lehetett – a gyanúsított még az általános iskolából ismerte Vivient, mindketten Kakucson éltek.

A fiú tavaly február 8-án vette fel a kapcsolatot a lánnyal a születésnapján, ráírt, és a telefonszámát is elkérte. Onnantól folyamatos kapcsolatban álltak, telefonon, Facebookon, illetve személyesen. Vivien Budapestre járt tanfolyamra, ezeken az estéken későbbi támadója vitte haza kocsival. A fiúnak tetszett az áldozat – ahogy a törvényszék fogalmaz –  szeretett volna vele járni és intim kapcsolatot létesíteni, pedig 2014-től állandó barátnője volt. Március 4-én az ő születésnapját ünnepelték a gyanúsítottnál. Vivien azon az estén a Népligetben szórakozott a barátaival, ők is születésnapoztak. Éjfél után a két fiatal felvette a kapcsolatot, és a fiú hajnali háromnegyed 3-kor elindult Budapestre a lányért, ahová negyed 4-kor meg is érkezett. Fél 5-kor indultak haza. Ahogy arról már többször írtunk, a gyanúsított Kakucson, a kőris erdőnél állította meg a kocsit, ahol magához vette a 9 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, és eddig ismeretlen okból

hatszor mellkason és hétszer hasba szúrta a sértettet, aki a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette.

Ezután a sértett holttestét az erdőbe húzta, ott a kabátjával és ágakkal letakarta. Hogy miért ölte meg Vivient, továbbra sem tisztázott. A törvényszék emlékeztet: ha a fiatalt bűnösnek találja a bíróság, tíztől húsz évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

(Kiemelt kép: police.hu/24.h)

Olvasói sztorik