Belföld

Feljelentik a zavargásokkal riogató Rogánt

Az Együtt elnökségi tagja szerint a miniszter tudatában van annak, hogy amit mond, az nem igaz.

Egy polgári demokráciában nem riogathat a kormány veszélyhelyzet bekövetkeztével – közölte Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja arra reagálva, hogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt nyilatkozta, hogy „előadásokat tartanak, őszre zavargásokat szerveznek Magyarországon azok a külföldiek, akik korábban Szerbiában és Macedóniában vettek részt hasonló akciókban”. A közlemény felidézi: Rogán arról is beszélt, hogy egyértelmű kapcsolatot lát a polgári engedetlenség és az utcai zavargások közt.

Vajda rámutatott: egy miniszter ilyen súlyos kijelentéseket csak úgy tehet, ha konkrét információi vannak. Szerinte, ha Rogán birtokában van ilyen információnak, azt azonnal közzé kell tennie. Ám úgy véli, Rogán miniszterként tudatában van annak, hogy amit mond, az nem igaz. Az ellenzéki politikus felháborítónak tartja, hogy a propagandaminiszter kapcsolatot keres a polgári engedetlenség és az utcai zavargások között, miközben 2007-ben ő is ott volt Orbán Viktorral kordont bontani, amivel kimerítették a polgári engedetlenség fogalmát.

Az Együtt elnökségi tagja közveszéllyel fenyegetés gyanújával feljelenti a propagandaminisztert, amiért az a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlanságokat állít. Mivel Rogán Antal nagy nyilvánosság előtt, tudatosan felépített kampány mentén riogat, akár 3 év börtönbüntetést is kaphat – ér véget a közlemény.

Zavargásokat jósol Rogán, de nem kell tartós tejet bespájzolnunk
A Fidesz-székház megdobálásától eltekintve nyoma sem volt erőszaknak a kormányellenes tüntetéseken. Rogán és Kövér rémalma aligha teljesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik