Belföld

Felháborodtak a szülők Csenge tanárán

Az elhunyt kislány osztálytársainak házi feladata miatt a pedagógus felelősségre vonását kérik.

A Bors szúrta ki, hogy a néhány napja elhunyt fiatal lány osztálytársai olyan elemzendő szavakat kaptak nyelvtani leckeként, amelyek közül néhány (pl. vízbefulladás, élet-halál harc, elsőfokú ítélet) összefüggésbe hozható a tragédiával, amit a gyerekek még egyébként sem tudtak feldolgozni.

Az egyik édesanya felháborodottan írt erről a Facebookon:

A SZAVAK EREJE!

Édesanya vagyok. Egy kislány édesanyja, aki testközelből élte meg a tragédiát. Elvesztette barátnőjét, osztálytársát, egy fiatal kortársát. Hétfő óta küzdünk az esemény feldolgozásával, nehéz napok állnak mögöttünk…, hiszen egy erőszakos cselekedet kit ne viselne meg? Felnőttet, férfit, nőt, ismerőst és ismeretlent egyaránt….akkor egy 17 éves kamaszt?

Rémálmok, képek, miértek sokasága, aminek megfejtésében hétfőn egy pszichológus is segítette a gyerekeket. Álmatlan átbeszélgetett éjszakák.

És ma… Itt egy házi feladat magyar nyelvtanból: szavak sorba diktálva otthoni elemzésre. És ismételt sírás…hiszen sok ez egy kamasznak. Úgy érzem, ellenem dolgoznak. A tragédia óta 3 nap telt el.

Az édesanya szerint egy tapasztalt pedagógus nem okozhat ilyen fájdalmat, nincs joga ilyen helyzetbe hozni a gyermekeket, ezért azt szeretné, ha a pedagógust felelősségre vonnák.

Csengét egyébként a hét végén kísérik utolsó útjára – írja a Blikk. A lap szerint gyilkosát a falu kitagadná, többen megfenyegették, az eset mindenkit sokkolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik