Belföld

A Magyar Idők szerint Milosevics megbuktatása “felforgatás” volt

facepalm (Array)
facepalm (Array)

Senkinek semmi kétsége nem volt, hogy a Magyar Idők minden körülmények között a kormány álláspontját fogja nyomni, bármilyen kérdésről is van szó. De a lap most annyira beállt Rogán Antal mögé, hogy történelemhamisítás lett a vége.

Rogánék régóta emlegetnek bizonyos erőszakos tüntetéseket a választások előtt. Mivel ilyeneknek nyoma sincs, a propagandaminiszter bejelentette, hogy “Soros György” idehoz egy híres felforgatót, és kiadat egy könyvet, ami útmutatót adhat az erőszakos tüntetésekhez. Ebben nyilván a csütörtök este a Gulyás Márton-féle Agórában előadó Szrgya Popovicsra gondolt.

Amiben a legviccesebb tényleg az, hogy Rogán szerint egy olyan embert hívott Soros kirobbantani az erőszakos tüntetéseket, aki konkrétan az életét az erőszakmentes (!) ellenállásra tette fel, és a most megjelent könyve is erről szól. 

De ez még mindig nem a lényeg. A Magyar Idők írt egy cikket Popovicsról, aminek az a címe, hogy

HÍRHEDT FELFORGATÓT HOZTAK BUDAPESTRE SOROSÉK

A cikkben azt írják, hogy Popovics a világ ötven államában szított már “zavargásokat.” És ott kezd el érthetetlen lenni az egész, hogy ők maguk írják le (jó, csak fél mondatban), hogy Popovics arról híres, hogy az Otpor nevű diákmozgalommal együtt erőszakmentesen buktatták meg Szlobodán Milosevics szerb elnököt, a XX. század második felének egyik kiemelkedő európai diktátorát. Az erőszak rész pedig az volt a megbuktatásában, hogy Popovicsék viszonylag sűrűn verették meg magukat Milosevics rendőségével – ahogy arról a könyben is ír -, hogy minél menőbb legyen a csajok előtt az ellenállás.

Milosevics mellett olyan vezetők elleni “felforgatások” kerülnek elő a cikkben, mint Bassár el-Aszad szír elnök, vagy Hoszni Mubarak volt egyiptomi diktátor. És a Magyar Idők úgy csinál, mintha legalább Popovics tanácsadócége alkalmazott volna ideggázt a saját maga ellen az erőszakos tüntetésekben, ahogy azt Aszad tette a szírekkel, vagy mintha Mubarakkal szándékosan verették volna meg magukat a Tahrir téren.

A Magyar Idők a Fidesz támogatásáért cserébe képes véreskezű, konkrétan tömeggyilkos diktátorok múltját relativizálni. 

Amúgy a Soros szó 12 alkalommal szerepel a cikk szövegében, a Milosevics pedig kétszer.

Update: Van mellé egy publi is, amivel szintén nem értek egyet, de legalább létező álláspont, és nem fejelti el leírni, hogy Milosevics diktátor volt.  Csak egy mondatot hadd idézzek belőle:

Szrgya Popovics hivatalos pusztító, aki úgy véli, joga van eldönteni, kinek mi a jó és mi a rossz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik