Belföld

Lázár szerint nemes ügy mellé állt be a felesége, erre az LMP letámadja

Lázárné Megyeri Zita és a koraszülött alapítvány ügye a miniszter szerint rendben van, és amúgy is csak 21 milliót kaptak eddig.

Közéleti személyiségeket is meghívtak az alapítványba, amiben Lázár János felesége, Lázárné Megyeri Zita is benne van – szintén meghívásos alapon. Mindezt a Kormányinfón mondta el Lázár, a Miniszterelnökség vezetője arról, hogy az adott alapítvány, ami a koraszülött gyerekekkel foglalkozik, nem megfelelően költötte el a pénzét.

1,2 milliárd uniós támogatás az alapítványnak, amelyben ott ül Lázár felesége
Jó eséllyel ez a legjobban támogatott magyar civil szervezet.

Három hasonló szervezet nyert támogatást, amiből még csak 21 millió forintot fizettek ki az alapítványnak. Hadházy Ákosnak az LMP-ből ezen a ponton kellett megszólalnia Lázár szerint, hogy helyes-e, hogy nyerhet-e egy olyan alapítvány, amiben Lázár felesége is benne van.

Ezt vitaképes kérdésnek tartom.

Lázár szerint a felesége nem ragaszkodik hozzá, hogy benne legyen ebben. Hadházyt is meghívta az alapítvány, hogy menjen oda, beszéljen velük. Szerinte a felesége által képviselt nemes ügyet teszik tönkre. “Nem látom, hogy milyen szabálytalanság történt volna” – jelentette ki.

Megírtuk már, hogy a Korábban Érkeztem Alapítvány augusztus elején 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert mentorházak létesítésére koraszülötteknek Szegeden, Kecskeméten és Gyulán. A Hadházy által most előkapart ügy lényege, hogy nem pontosan tudni, mire is költik majd a pénzt.

Werber és cigányozás

Lázár amúgy lecsapta a labdát, hogy a korábban az MSZP-nek is kampánytanácsokat adó Ron Werber az LMP-nek fog segíteni a választások előtt. Felhozta Farkas Flórián bírálatát is, akinek egy halom gyanús ügye van, ennek ellenére a miniszter szerint az ő támadása egyszerű cigányozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik