Belföld

Döntött a bíró, lecsukta Csenge gyilkosát

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

bűnügyes. 2017. 09. 07. 11:28

Előzetes letartóztatásba került a borsodnádasdi gyilkosság gyanúsítottja. A kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délelőtt döntött a Miskolci Törvényszék nyomozási bírója. A végzés jogerős.

Figyelemmel az emberölés bűntettének büntetési tételére, amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, bűnösség megállapítása esetén a gyanúsítottal szemben igen súlyos büntetés kiszabása várható. Erre tekintettel reális a veszélye a gyanúsított szökésének, illetve elrejtőzésének. A bíróság szerint az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem biztosítható.

– áll az indoklásban.

A Miskolci Törvényszék szerint is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, különös figyelemmel arra, hogy a nyomozás kezdeti szakban van. Mindezek alapján a bíróság indokoltnak látta ügyészi indítványra a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését.

Ahogy arról beszámoltunk, Csenge eltűnését édesanyja jelentette vasárnap délután, ezután rendőrök, polgárőrök és tűzoltók indultak a keresésére. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtt arról tájékoztatott, hogy a holttestét éjfél előtt megtalálták Borsodnádasdon.

A 20 éves fiút hétfőn fogták el, a rendőrség kedd délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese azt mondta, hogy az eddigi adatok szerint a fiatalok Borsodnádasd egyik erdős területén találkoztak, és beszélgetni kezdtek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, ekkor a fiú egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szakértői vélemények szerint a lány halálát fulladás okozta. A holttest meztelen volt, viszont az eddigi adatok szerint a bűncselekmény nem szexuális indíttatásból történt.

A rendőrség akkor közölte azt is, hogy B. Roland beismerő vallomást tett, illetve, hogy kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséghez fordultunk, hogy megtudjuk, indítványozták-e a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, illetve az ügy részletei után is érdeklődtünk. Martossy György  főügyészhelyettes egyebek mellett arról tájékoztatott, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a gyilkosság napján nem volt józan.

Azt állítja a borsodnádasdi fiú, hogy ivott és herbálozott, mielőtt megölte Csengét
B. Roland azt vallotta, hogy több biofüves cigarettát is elszívott, illetve nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott.

Kiderült továbbá, hogy a fiú beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre, vagyis arról egyelőre nem tudott az ügyészség tájékoztatást adni, hogy mi motiválta.

A törvényszék is azt közölte csütörtökön,  hogy egyelőre  kétséget kizáróan nem tisztázott okból lemeztelenítette, majd a vízelvezető csatorna összekötő árok vas fedelét felemelve oda őt bedobta. A sértett halálát vízbefulladás okozta.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.