Belföld

A Jobbik alaptörvény-módosítással válaszolna a kvótaperre

A Jobbik az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntésére válaszul ismét benyújtja a parlament elé azt az alaptörvény-módosító javaslatát, amely a “szegény és gazdag migránsok” magyarországi letelepedését is megtiltaná.

Szijjártó: Ez felháborító!
A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai kultúrát. Megnyilatkozott a külügyminiszter a bírósági döntésről.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Jobbik elutasítja és felháborítónak tartja az Európai Bíróság döntését.

Egyetlen bíróság, vagy uniós tagállam sem kötelezhet egy másik nemzetet arra, hogy akarata ellenére kívülről megváltoztassa etnikai, demográfiai, vallási, vagy kulturális összetételét

– fejtette ki.

A Jobbik szóvivője szerint ez ellen csak egy olyan alkotmánymódosítás jelenthetne védelmet, amelyet a Fidesz-KDNP többször leszavazott.

Mirkóczki Ádám hazugnak és kétszínűnek nevezte a kormány migrációs politikáját, mivel szerinte miközben a kabinet tagjai újabb csatára buzdítanak 1294 menekült befogadásával szemben, addig több tízezer letelepedőt pénzért bármikor szívesen látnak az országban.

Döntött az Európai Bíróság: Magyarországnak is be kell fogadnia a menekülteket
Elutasították Magyarország és Szlovákia keresetét a kvótákkal kapcsolatban.

Ez is azt mutatja, hogy a “piszkos pénz és a korrupció mindenféle szabadságharcot és tagállami akaratot felülír” – mondta az ellenzéki politikus, hozzátéve, amennyiben az Európai Bíróság letelepedési kötvény vásárlására kötelezte volna Jean-Claude Junckert, akkor Szijjártó Péter és Trócsányi László miniszterek “ma nem hevesen tiltakoznának, hanem boldogan tapsolnának”.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik