Belföld

Alig nevezte át Tarlós a teret, alaposan megrongálták a tábláit

Népfelkelés tört ki Albertfalván a Ljubljana tér elnevezése ellen, legalábbis erre utal, hogy széthajlítgatták a táblákat.

Sok jobban és kevésbé ismert fővárosról vannak elnevezve közterületek Budapesten, de a szlovén főváros, Ljubljana mindeddig kimaradt a sorból. Július 25-én aztán pótolták ezt, a 7-es busz albertfalvai végállomásának terét nevezték el a városról. Az esemény annyira jelentős volt, hogy azon Tarlós István főpolgármester és Zoran Janković ljubljanai városvezető is részt vett.

Tarlós István Budapest főpolgármestere (b), Zoran Janković, Ljubljana polgármestere (j) és Ksenija Skrilec, Szlovénia távozó budapesti nagykövete (k) a szlovén fővárosról elnevezett tér névadó ünnepségén 2017. július 25-én. A Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés június 21-i ülésén döntött.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Három darab táblát tettek ki a tér közepén található pihenősziget köré, azonban úgy tűnik, az albertfalvaiaknak ez volt az utolsó csepp a pohárban, nekimentek a tábláknak. Hétfő kora este fotóztuk le (sajnos csak mobillal) a Ljubljana tér táblákat, amiket vandálok össze-vissza hajlítgattak, nehezen olvashatóvá téve a szomszédos főváros nevét.

Fotó: 24.hu/ Molnár Zoltán
Fotó: 24.hu/ Molnár Zoltán
Fotó: 24.hu/ Molnár Zoltán

 

Jó napot, egy fuvar lenne a Bécsi útról a Tbiliszi térre!
Végre lesz Ljubljana tér Budapesten, de vajon milyen egyéb fővárosokról neveztek el teret, utcát, közt Budapesten?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik