Belföld

Nehézkes lesz a közlekedés a HÉV-vel a hétvégén

A H5-ös HÉV 2017. szeptembert 9-én és 10-én (szombaton és vasárnap) rövidített útvonalon, Békásmegyer és Szentendre között jár felsővezeték-, és pályakarbantartás miatt – közölte a BKK hétfőn. A Batthyány tér M+H és Békásmegyer H között pótlóbusz szállítja az utasokat, amelyen lehet majd biciklit is szállítani. Arról, hogy a pótlóbuszok pontosan mely megállókban állnak meg, a BKK oldalán részletesen lehet tájékozódni.

A H6-os HÉV-en szintén módosul a menetrend a hétvégén, ott karbantartás miatt csak 2017. szeptember 9-én 7:00 és szeptember 10-én 20:00 között a Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós-Gyártelep állomás között egy vágányon fog haladni a közlekedés.

  • Közvágóhíd és Ráckeve között közlekedő vonatok Szigetszentmiklós-Gyártelep és Dunaharaszti külső között mindkét irányban a Ráckeve irányú vágányon közlekednek az alapmenetrendtől eltérő indulási időpontokkal.
  • Közvágóhíd és Tököl között közlekedő vonatok esetében a József Attila-telepen túl utazóknak József Attila-telep állomáson át kell szállni egy másik, átszállás után tovább induló szerelvényre. József Attila-telepen a Közvágóhíd felől érkező vonatok a Tököl irányú vágány melletti peronnál, a Tököl felől érkező vonatok pedig a Közvágóhíd irányú vágány mellett levő peronnál állnak meg. Majd utascsere után onnan is indulnak vissza Közvágóhíd és Tököl felé.

(Kép: MTVA/Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik