Belföld

Leszakadt várpalotai körhinta: életveszélyben az egyik sérült

A várpalotai hintabaleset egyik sérültje életveszélyes állapotban van – közölte az M1 vasárnap délelőtt.

Leszakadt várpalotai körhinta - Kocsi elé zuhant az egyik sérült
"Úgy érzem, egy élet pergett le előttem pár másodperc alatt ma" - közölte az egyik szemtanú.

A beszámoló szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított hidraulikus szerkezet szombaton, működés közben szétesett. Többen megsérültek, volt, aki a hintából kiesett.

A helyszínről négy sérültet – egy férfit, egy nőt és két tizenévest – a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba vittek. A férfi koponyasérülést szenvedett. Őt vasárnap mentőhelikopterrel átszállították a győri Petz Aladár Kórházba.

Leszakadt várpalotai körhinta: Muri Enikő is ott volt
"Imádkozom a sérültekért és bízom benne, hogy a helyi pletykák nem igazak, mely szerint halott is van" - írta az énekesnő.

Az egyik gyermek nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, de az állapota stabil. A másik két sérült ambuláns ellátás után elhagyhatta a kórházat.

Az M1 közlése szerint a lezárt területen vasárnap délelőtt is tartott a vizsgálat. Megkezdődött a 30 méter magas, nyolc személyes szerkezet elbontása.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombat este közölte, hogy a baleset miatt foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Intenzíven ápolják

A várpalotai hintabaleset 18 éves sérültje kritikus, életveszélyes állapotban van, jelenleg intenzív osztályon ápolják – közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója vasárnap.

Oláh Attila elmondta, hogy a koponya- és agysérülést szenvedett fiút még szombat este megműtötték.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik