Belföld

Két év alatt 1 millárd forintot kap a vadászati múzeum

2018 és 2020 között 1 milliárd forinttal támogatja az állam a hatvani vadászati múzeum működését – mondta el Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is.

A bejelentést azzal kapcsolatban tette, hogya magyar kormány és a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) aláírta a 2021-es budapesti Vadászati Világkiállításról szóló megállapodás módosítását. A kormány 2021-ig 387,5 millió forinttal járul hozzá a világkiállítás szakmai anyagának előkészítéséhez.

A világkiállítás három emblematikus helyszíne a 25 milliárd forintból felújított Fővárosi Állat- és Növénykert, a HUNGEXPO és a a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum lesz. A HUNGEXPO átalakítási terveire 1,5 milliárd forintot ad a kormány.

A vadászati múzeum épületét, vagyis a hatvani Grassalkovich-kastélyt 3,1 milliárd forintból újították fel 2014-ben az Új Széchenyi Terv keretében, majd 2017 tavaszán jelentették be, hogy az épület az Országos Magyar Vadászkamara használatába kerül.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik