Belföld

A Paks II. Zrt. vezetősége kapta idén az Aranytalicska Díjat

Az LMP rendszeresen odaítéli az Aranytalicska Díjat azoknak a kormányközeli szereplőknek, akik a legszorgalmasabban talicskázzák ki a közpénzt. Idén a díjat az MVM Paks II. Zrt. vezetősége kapja – írja közleményében a párt.

Éppen Vlagyimir Putyin hétfői látogatása előtt írtuk meg, hogy az elmúlt hónapokban duplájára nőtt a paksi bővítést irányítók bére – az LMP ezzel indokolja a díj otaítélését.

Mint írják,

a sokmilliós havi fizetésekből is látszik, hogy üzemi hőfokra kapcsolt a közpénzek kitalicskázása. Paks II. nem csupán az évszázad legrosszabb üzlete, de a legpofátlanabb állami kifizetőhellyé változott, ahol a haverok milliós javadalmazásban részesülnek. A közpénzek kitalicskázása ellen egyetlen ellenszer van jelenleg, ez a közpénzmentő népszavazás.

Vágó Gábor kezdeményezését az LMP is támogatja, gyűjti az aláírásokat.

Hétfőn Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, januárban kezdődik Paks II építése. A párt szerint ezzel egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin nem akarja megvárni a jövő évi választások eredményét, félnek a változástól és el akarják indítani a beruházást.

Az LMP azt ígéri, a beruházást meg fogják akadályozni.

Le fogjuk állítani. Paks II. nem fog megépülni, helyette a biztonságos és olcsó megújuló energiát fogjuk támogatni.

Oroszországtól tartanak legjobban a magyarok
Hiába Orbán és Putyin barátsága, sem Oroszország, sem az orosz elnök nem túl népszerű itthon. Igaz, a Fidesz-szavazók közül már többen kedvelik Putyint, mint ahányan nem. Republikon-kutatás a 24. hu megbízásából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik