Belföld

38 milliós hitele van az MNB-nél az egyik jegybanki dolgozónak

Van 35 olyan dolgozója az MNB-nek, akiknek nem csak egy munkáltatói hitelük van – ezt Spät Juditnak, az Együtt elnökségi tagjának árulta el a Matolcsy György vezette jegybank. Akinek legalább két munkáltatói kölcsöne van, azok átlagosan 16 milliót vettek fel – rendszerint kedvezményes kamatozással, amint arra ma reggeli cikkünkben is kitértünk.

Ahogy megírtuk, rendkívül olcsón juthatnak többféle hitelhez is a Matolcsy György vezette jegybank a piaci átlaghoz képest is jócskán megfizetett dolgozói munkahelyüktől, a Magyar Nemzeti Banktól. A legmohóbb az a jegybanki alkalmazott (nevet nem árult el az Magyar Nemzeti Bank), aki összesen 38 milliós kölcsönökkel rendelkezik.

Az is kiderült az Együtt politikusának adott válaszokból, hogy 35 milliós kedvezményes kamatú kölcsönt kapott egy ügyvezető igazgató, aki amúgy havi bruttó 4,95 millió forintot keres. Ő a teljes futamidő alatt akár pár millió forintot nyer a meglehetősen nyomott kamaton kapott munkáltatói hitel révén.

Az ellenzéki párt azt várja, fedje fel magát ez az ügyvezető igazgató és az a két alelnök a háromból, akik, mint mai cikkünkből kiderül, szintén éltek ezzel a lehetőséggel.

Ötmilliós havi fizetés mellé is kaptak kedvezményes hitelt Matolcsy bankjában
Két MNB-alelnök is kap nagyon olcsó hitelt a jegybanktól, és a havi 4,95 millió forintos bruttó bért felmarkoló ügyvezető igazgató is hozzájut a kedvező kamatozású munkáltatói kölcsönhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik