Belföld

Teljes útzár volt az M1-esen

Hegyeshalom felé, Nagyszentjános térségében két kamion és egy tehergépjármű ütközött össze.

A mentés idejére megállították a forgalmat, már 6-7 kilométeres a torlódás, ami az Útinform szerint elkerülhető, ha lehajtanak a 94-es kilométernél, a Bábolna pihenőhelynél és a benzinkutat megkerülve a Bana – Bőny útvonalon közelítik meg az autópályát.

A rendőrség szerint egy ember megsérült, amikor eddig ismeretlen okból és körülmények között a három járműszerelvény ütközött. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben.

Az M1-es autópályán a közlekedést nehezíti, hogy Hegyeshalom felé, a baleset után egy kilométerrel, továbbra is tengelysúly-mérőállomást építenek a burkolatba. A belső sávot lezárták, a forgalmat a külsőbe terelik, amiatt lelassult a forgalom.

Az ellenkező oldalon, Budapest felé Tata közelében, a 64-es kilométernél 3-4 km-es a torlódás. Aki teheti a dugót kikerülheti lehajtva 67-es jelű Tata-Környe csomópontnál és Tatán keresztül az 1-es főúton továbbhaladva az autópálya 61-es jelű csomópontjánál térhet vissza a Tatabánya centrum csomópontnál.

Update1 – 9:12

Egy sávon megindult a forgalom

Update2 – 12:00

Ismétt teljes szélességében járható az M1-es autópálya Nagyszentjános térségében az Ausztria felé vezető oldalon, ahol korábban két kamion és egy kisteherautó ütközött össze – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Smuk Ferenc elmondta, hogy a baleset okát vizsgálják.

Ruskáné Takács Anita, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban közölte, hogy a 103-as kilométernél történt balesetben az egyik kamion vezetője megsérült, őt a tűzoltók emelték ki a járműből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik