Belföld

473 ezer forint a legdrágább panel négyzetmétere Pesten

Népszerűek a panelek, mintha kötelező lenne, aminek fő oka, hogy 30 százalékkal olcsóbbak, mint a téglalakások és sokszor jobb az elosztásuk, azaz azonos alapterületen több szobát nyújtanak, áll az ingatlan.com legfrissebb közleményében.

Bp.

A fővárosban a III. kerületi Lajos utcai lakótelep lakásai iránt volt a legnagyobb érdeklődés. A lista második helyén a Pillangó utcai lakótelep szerepel, a harmadik pedig a XIII. kerületi Gyöngyösi utcai lakótelep lett. Szintén a keresett panelek közé tartoznak a XIV. kerületi Nagy Lajos Király úti, a IV. kerületi káposztásmegyeri és a XIII. kerületi újlipótvárosi és Vizafogó utcai lakótelep lakásai.

Az árak tekintetében más a helyzet. Az újlipótvárosi lakótelepen hirdetik a legdrágábban a panellakásokat, az átlagos négyzetméterár ugyanis ott 473 ezer forint. A hirdetési árak alapján a szintén XIII. kerületi Vizafogó utcai lakótelep lakásai is drágának számítanak 444 ezer forintos átlagárral négyzetméterenként.

A XI. kerületi kelenföldi, albertfalvai és gazdagréti lakótelep lakásai mellett a III. kerületben a Rómaifürdőn lévő panelek szintén négyzetméterenként 400 ezer forint feletti áron szerepelnek a kínálatban.

A fővároson belül a legolcsóbbak közé sorolhatóak az újpalotai, a békásmegyeri, az újpesti, valamint a kaszásdűlői lakótelepek, az itt található lakások négyzetméterára 285-321 ezer forint között szóródik.

Vidék

A vidéki városok közül a Budapest közelében lévő Érden, Pomázon lévő panellakások voltak a legnépszerűbbek az idei első félévben a keresések alapján, de a váci panelek is keresettek voltak. . Budaörs a legdrágább, az ottani lakótelepen 386 ezer forintért hirdetik a lakások négyzetméterét, majd Budakeszi és Solymár következik 378 ezer forintos, illetve 344 ezer forintos átlagárral.

Az országban legolcsóbban Komlón, Ózdon és Mezőhegyesen kínálják a panellakásokat, utóbbi településeken mindössze 53-67 ezer forint az átlagos négyzetméterár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik