Belföld

140-nel száguldott a Dózsa György úti gázolás gyanúsítottja

Két ember halt meg a Dózsa György úti balesetben, M. Richárd mégis házi őrizetben védekezhet tovább. Villáminterjú a férfi védőjével, Novák Péterrel.

A laikus arra számíthatott, hogy ma a bíróságon a védence előzetes letartóztatásba kerül, mégsem így történt. Miért?

A gondatlan közúti baleset okozásának vétségével gyanúsított személynél a házi őrizetet elegendőnek látta a bíróság annak kizárásához, hogy hasonló közlekedési bűncselekményt kövessen el. A korábbi jogerős elítélései pedig 20 és 14 évvel ezelőtti cselekményekhez kötődnek.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Ön azt mondja, hogy a balesetet gondatlanságból követték el. Mire számít, milyen büntetést kap a védence?

Erről még nagyon korai beszélnünk, a nyomozás és a bizonyítási eljárás még nem fejeződött be.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Az mennyire megszokott, hogy ilyen típusú a bűncselekmények elkövetői simán nyaralhatnak? Csak azért kérdezem, mert M. Richárd néhány napja még a Seychelle-szigeteken rajzolta a homokba a szívecskéket.

Védencemet augusztus 19-én gyanúsította meg a nyomozó hatóság, akkor került terhelti pozícióba, értelemszerűen azt megelőzően nem volt korlátozva a külföldre utazásban.

Fotó: 24.hu/Bielik István

Igaza van, csak olyan fura. Az ügyben készült műszaki szakértői vélemény mit állapított meg?

A szakértői vélemény osztott felelősséget állapított meg. A Citroen vezetője ugyanis szabálytalanul kanyarodott, és behajtott abba a sávba, amelyben a védencem a zöld jelzésen haladt át, ugyanakkor a védencem lényegesen túllépte a megengedett sebességet. A mai bírósági ülésen elismerte a büntetőjogi felelősségét, nem vitatta a nyomozás által megállapított tényeket.

Tulajdonképpen mennyivel ment? Mi azt írtuk korábban, hogy gyorsabban, mint 100 km/h.

Gyorsabban. 135-140 km/h-val.

Így távozott M. Richárd a bíróságról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik