Belföld

Száz felett repesztett a szakértők szerint a Dózsa György úti kabriós

Az ügyészség is rács mögött látná a Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárdot. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta: a bűnismétlés veszélye miatt indítványozták a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, amelyről hétfőn dönt a bíróság.

Mint azt írtuk, a rendőrség szombat délután vette őrizetbe a kabrióst, miután a beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján  megalapozottá vált a gyanú. Hogy mi szerepelt a szakértői véleményekben, egyelőre nem közölték, de a 24.hu úgy értesült,

hogy a gyanú szerint M. Richárd túl gyorsan hajtott, ezért történt a végzetes karambol. Információnk szerint száz kilométer per óra feletti sebességgel haladt.

A rendőrség egyébként nem sokkal a baleset után azt nyilatkozta, hogy a helyszínen nem találtak féknyomot, ugyanakkor hozzátették, lehetséges, hogy ilyen rövid idő alatt a “fékrendszer még nem tudta kifejteni a hatását”.

Őrizetbe vették a Dózsa György úti gázolót
Halált okozó közúti baleset okozásával gyanúsítják, előzetesbe kerülhet.

A férfit halált okozó közúti baleset okozásával gyanúsítják.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragédia május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba.  A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele  a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

A kabrió sofőrje – aki a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje –  történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt mondta, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről” beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik