Belföld

Jövő héten visszatér a kánikula

Augusztus utolsó hétvégéjén a 36 fokot is eléri majd a hőmérséklet.

A következő napokban néhol lehet még zápor, aztán ismét a napsütéses, meleg nyári idő lesz jellemző. Augusztus utolsó hétvégéjén többfelé 35 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Hétfőn az Északi-középhegység térségében, a Duna-Tisza-közén és a Tiszántúl keleti felén lehet még helyenként zápor, napközben többfelé erős lesz a szél is. Emellett viszont hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, a több napsütés a Dunántúlon valószínű. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 21-25 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden néhol északkeleten lehet záporeső, sok napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett legfeljebb az északkeleti határvidéken lehet elvétve futó zápor. A minimumhőmérséklet 8 és 15, a maximumhőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken túlnyomóan derült csapadékmentes időre lehet számítani. Csütörtökön a leghidegebb órákban 10-16, pénteken 13-18 fok lehet. A nappali maximumok csütörtökön 27 és 31, pénteken 29 és 33 fok között alakulnak.

Szombaton is túlnyomóan napos lesz az idő, de északnyugaton néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar, másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 31 és 35 fok között valószínű.

Vasárnapra túlnyomóan napos, száraz idő ígérkezik. A minimumok 16 és 22, a maximumok 32 és 36 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik