Belföld

Rossz megyébe küldte az operátor a mentőket

A halálos kimenetelű traktorbaleset július 4-én történt. A rossz helyre küldött segítség miatt az esetről hírt adó Lánglovagok.hu az ORFK-hoz fordult, kiderült, hogy „az eset kapcsán n a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat”.

Később kiderült, hogy az adott napon a Hívásfogadó Központba 9 óra 47 perckor érkezett a bejelentés a balesetről, az operátor pedig félreértette a település nevét, így a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra riasztotta a mentőket, tűzoltókat.

Az operátor a bejelentést követő két percen belül a mentőszolgálattal megosztotta az esetről készült adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket. Az ezt követő percekben a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és rendőrséggel vette fel a kapcsolatot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársa a helyszín pontosítása érdekében hívta vissza a bejelentőt. A tévedés tisztázását követően a Pest megyei rendőröket, mentőket és tűzoltókat 10 óra 5 perckor irányították a megfelelő helyszínre.

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer hibátlanul működött, egyértelműen emberi mulasztás történt, félreértette a település nevét és a monitorján nem vetette össze a bejelentő térképen megjelenő helyzetével. A balesetben egy ember meghalt.

Július 5-én megszüntették a dolgozó munkaviszonyát. A portál később arról is beszámolt, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendelt el a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

(Lánglovagok)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik