Belföld

Nem tudják felébreszteni a Bulgáriában balesetezett lányt

Az orvosok kivárnak, jelenleg többet ártana egy műtét, mint használna.

Már egy hete nem tartják mesterséges kómában, de még mindig nem ébredt fel az a 19 éves szegedi lány, aki Bulgáriában szenvedett súlyos autóbalesetet júliusban – írja a Zoom.hu.

Burkus Vanessza három hétig feküdt kómában a burgaszi kórházban, családja hiába akarta hazaszállítani, sokáig nem adták ki a szükséges dokumentumokat. Végül augusztus 10-én hozták haza, és jelenleg is a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezelik.

Az apa, Burkus Sándor azt mondta: lányának baktériumfertőzés miatt kialakult tüdőgyulladása időközben javult, törött nyaki csigolyáit pedig egyelőre nyakmerevítővel rögzítik. Az orvosok kivárnak, jelenleg ugyanis többet ártanának egy műtéttel, mint amennyit használnának. Két napja az is kiderült, hogy az indokoltnál háromszor nagyobb gégemetszést végeztek a bolgár orvosok, ami miatt Vanessza nyelőcsöve is elfertőződött.

A családot egyelőre semmivel nem tudják biztatni, teljesen kiszámíthatatlan, hogy ki mennyi idő után ébred fel – mondta az apa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik