Belföld

Tudta? Buszozni csak saját gyereküléssel

Ha nem tudta, akkor se kiabáljon, mert még gyanúsított lehet!

Pont úgy, ahogy a külföldi férfi, aki ellen garázdaság miatt indult eljárás – tudta meg a Magyar Nemzet. Az apuka két kisgyerekével akart Bécsbe utazni, de a távolsági busz sofőrje ezt megtagadta érvényes jegyeik, úti okmányaik ellenére. Erről először magyar felesége számolt be közösségi oldalán, de bejegyzését azóta törölte, mivel az együtt érző üzenetek mellett rengeteg gyűlölködő, személye vagy migránsok ellen uszító hozzászólást is kapott.

Amikor a férjem kikelt magából, hogy ez hogy lehet, egy ismeretlen nő nekiugrott, és be akarta fogni a férjem száját!!!! Fogalma sem volt az előzményekről, és amúgy is, hogy jön ő ahhoz, hogy valakinek befogja a száját??? (Kérdem én!)!!!

Erre a kasszában ülő hölgy rendőrt hívott. Megjelent kb. 6 rendőr, és amíg a verekedő hölggyel cseverésztek, nevetgéltek, és a családomra mutogattak, addig a gyerekeim sírtak a pániktól, és fel SEM fogták a helyzetet.

Az utasok fennhangon szidták a kiabáló „migránst”, akit a rendőrök bevittek a kapitányságra, mert „garázda magatartást” tanúsított. Ellene szabálysértési eljárás indult, mert a garázdasághoz elég kiabálni is – írja a lap, amely érdekesnek tartja, hogy a rendőri figyelem nem terjedt ki a férfi száját befogni próbáló utasra, aki nem tudta, hogy a buszos cég szabályzata szerint kisgyerek csak gyereküléssel vagy ülésmagasítóval utazhat járataikon. Azt viszont az utasnak kell vinnie.

Íme a szabályzat vonatkozó részlete.

A 0 és 3 év közötti és 150 cm-nél alacsonyabb kisgyermekek csak autós gyermekülésben szállíthatók. Az utazás alatt az autós gyermekülést az ülésen felszerelt biztonsági övvel kell rögzíteni. Az autós gyermekülésnek rendelkeznie kell kétpontos biztonsági övvel, amivel az üléshez kell rögzíteni; az autós gyermekülést a kisgyermeket kísérő személy biztosítja.

Azok a gyermekek és kiskorúak, akik még nem töltötték be a 10. életévüket csak akkor szállíthatók a belföldi és nemzetközi hálózaton, ha egy legalább 18. életévét betöltött személy kíséri őket az utazás alatt.

Kiemelt kép: MTVA / Bizományosi : Faludi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik