Belföld

Helyi rendelet adhat felmentést a parkolási bírság alól

Ha valaki mobilparkolás esetén félregépeli a rendszámot, előfordulhat, hogy pótdíjat kell fizetnie – hívja fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége ügyvezető elnöke a hétfői Magyar Hírlapban.

Baranovszky György hozzátette: a vonatkozó szabályok szigorúak, akkor lehet méltányosságra számítani, ha az adott település vagy kerület helyi rendelete azt lehetővé teszi.

A képviselő-testületek bizonyos körülmények esetén kivételeket állapíthatnak meg, és méltányosságból biztosíthatják a parkolási bírság alóli mentesülés lehetőségét. Ilyen eset lehet például, ha az autós az adott várakozási övezetben kórházban volt gyógykezelésen, és ezért lépte túl a meghatározott várakozási időt, vagy ha mobilparkolásnál egy karaktert eltévesztett, esetleg két karakter felcserélésével adta meg a rendszámot vagy a zónakódot. Ezeket a méltányosságot biztosító eseteket a képviselő-testületek mindig egyedileg határozzák meg.

Mobilparkolásnál egyébként ha az üzenet elküldését követően azonnal észleli az autós a hibát, akkor a helyes rendszámmal újraválthatja a jegyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik