Belföld

Négy nap alatt háromszor tört be ugyanoda a művészetkedvelő páros

A két fiatal egy mosonmagyaróvári családi házba járt rendszeresen lopni.

2017. március 19-én éjszaka egy családi ház udvarára bemásztak, majd az onnan nyíló műterem ajtaját berúgták. Akkor egy olajfestményt loptak el. Másnap visszatértek, és különböző használati tárgyakat, kozmetikai termékeket és festőkellékeket loptak el. Március 23-án hajnalban a műterem csukott ablakán át jutottak be. Az egyik szekrényben tárolt táskából pénztárcát – benne készpénzt – órát, ékszereket és egy gitárt vittek el.

A nyomozók még aznap beazonosították és elfogták a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható Ny. Roland 25 éves és H. Márió 22 éves helyi lakosokat. A két fiatal férfit előállították és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták.

A gyanúsítottak részben elismerték a bűncselekményeket. A rendőrök Ny. Rolandot a bűncselekmény helyszínén is kihallgatták, és a 25 éves férfi megmutatta, hova rejtette az ellopott gitárt. A hangszert lefoglalták és tulajdonosának visszaadták. A nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik