Belföld

Dózsa György úti baleset: szakvélemény már van, gyanúsított továbbra sincs

Senkit nem hallgattak ki.

Elkészült az igazságügyi szakértői vélemény  a Dózsa György úti baleset ügyében – tudtuk meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól. Ennek részleteiről azonban nem kívántak tájékoztatást adni, annyit közöltek csak, hogy gyanúsítottként nem hallgattak ki senkit.

Tömegbaleset a Dózsa György úton - nem találtak féknyomot
Hogy a kabriós próbált-e fékezni, szakértő fogja kideríteni, ahogy azt is, milyen gyorsan haladt. A nyomozás továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragédia május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba.  A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele  a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

A kabrió sofőrje a történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt mondta, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről” beszélt. M. Richárd úgy nyilatkozott, hogy bár szerinte nem ő a felelős, segíteni szeretné az áldozatok családjait.  Mint írtuk, a férfi a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje.

Korábban úgy tudtuk, az egyik fiatalembert a megállóban várakozva érte a halál, de néhány nappal később kiderült, a hatalmas ütközéstől repült ki a járműből, és úgy vesztette életét szinte azonnal. A Zsaru magazin május végén arról írt, hogy kezdetben a rendőrök is így gondolták, az adatgyűjtéskor ugyanis a szemtanúk azt mondták, hogy az áldozat velük várakozott a megállóban. Az egyik egyenruhásnak gyanús lett, hogy a Citroën mindkét utasa a Vízműnél dolgozik. Elmentek a cég telephelyére, és megnézték a kamerafelvételeket, amelyeken látszott, hogy hárman hagyták el a helyszínt a kocsival.

A 23 éves fiatal az eddigi adatok szerint a jobb hátsó ülésen ült, a másik áldozat, 37 éves kollégája pedig előtte. A 45 éves sofőrt súlyos állapotban vitték el a helyszínről, ahogy a kabrió 39 éves vezetőjét is. A megállóban várakozók közül egy 62 éves asszony szintén súlyosan megsérült, egy 18 és egy 66 éves nő pedig könnyebben.

A rendőrség a lapnak azt nyilatkozta akkor, hogy

továbbra is vizsgálják, mi vezethetett másfél héttel ezelőtti Dózsa György úti tragédiához. A rendőrök még mindig tanúkat hallgatnak meg, begyűjtötték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, elszállították a roncsokat, amelyeket igazságügyi műszaki szakértő vizsgál, pontosabban felméri a kocsik műszaki állapotát:

  • ellenőrzi a fék, a kormányberendezések és a gumiabroncsok állapotát
  • a helyszíni szemle rajza, mérései és fényképei alapján megállapítja, történt-e olyan manőver, amellyel a sofőrök megpróbálták elkerülni az ütközést
  • hagyományos számítások mellett egy speciális szoftver segítségével rekonstruálja a balesetet 3D-ben

Azt már akkor közölték, hogy a helyszínen nem találtak féknyomot, de a rendőrség szerint lehetséges, hogy ilyen rövid idő alatt a “fékrendszer még nem tudta kifejteni a hatását”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik