Belföld

Az Iparkamara kedvezményes közel-keleti útra csábít vállalkozókat

Nagy biznisz reményével kecsegtető, hatnapos kuvaiti és ománi útra invitálja a vállalkozókat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) november 5. és 10. között, írja az Mfor.

Az MKIK egyebek mellett azzal csábítja az érdeklődőket, hogy a szállásköltségek felét – korlátozott számban – a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány, azaz a PADI finanszírozza.

A PADI feladata kis- és középvállalkozások tudományos, vállalkozási ismereteinek bővítését célzó programok, pályázatok menedzselése.

A kamara szerint azért éri meg a nagyjából 500 ezer forintos út támogatása, mert az Öböl-térség a világ egy gazdaságilag fejlett, magas vásárlóerővel rendelkező régiója. Magyarország történelmileg jó kapcsolatokat ápol Kuvaittal, Omán pedig a régió többi országához képest kisebb vállalati méreteivel nyújt potenciált a magyar vállalkozások számára, írták az ajánlóban.

A kuvaiti Holiday Inn-ben az egyágyas szobát 146 euróért (nagyjából 45 800 forintért) lehet kivenni egy éjszakára, a duplaágyast pedig 178 euróért (kb. 55 900 forintot).

Az ománi Al Falaj hotelben valamivel olcsóbbak az árak, az egyágyas szoba 119 dollár (34 000 forintba), a duplaágyas 136 dollár (38 000 forint).

A repülőjegy egyszeri átszállással 296 400 forint, illetékkel együtt.

Az üzleti út részeként az ománi Zubair Co. központjába is elviszik a csoportot, ez a lap szerint a magyarországi “Mészáros birodalomhoz” hasonlítható.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik