Belföld

Hála a kormánynak, orosz bevándorlók ezrei lephetik el Paksot

A paksi bővítéshez emberek is kellenek, ráadásul jelentős részben külföldiek.  Az Index megkérdezte Soóki-Tóth Gábort, az Otthon Centrum elemzési vezetőjét, mennyi külföldit várhatnak majd Paksra.

Bár a nagy roham még nem indult el, de a paksi ingatlanpiacon megjelentek már olyan orosz állampolgárok, akik ingatlant bérelnének, mondta a szakértő.  Az érdeklődő oroszok elsősorban jó minőségű családi házat, esetleg társasházi lakást bérelnének.

Akik családdal érkeznek, azok inkább a családi házat keresik. Várhatóan a bérlés mellett a tartósan itt maradók egy része vásárlásban gondolkozik majd.

Paks a lap szerint azzal számol, hogy vegyes – családi házas, sorházas és társasházas – beépítésű lakótelepet hoznak létre.

Természetesen nem mindenki Pakson lakik majd, de az itt maradó üzemeltetőknek városunkban kell lakhatást biztosítanunk, bölcsődével, oktatási, kulturális és egészségügyi létesítményekkel

– mondta az Index tudósításában az alpolgármester a Paksi Hírnöknek. Az Index szerint a paksi beruházás csúcsa 2021-2022 környékén várható, ekkor nagyjából hétezer ember dolgozik majd a beruházáson. Mivel lesznek, akik családosan érkeznek, így akár 10-12 ezer dolgozó is megjelenhet a városban. A 10-12 ezer dolgozóból mintegy 2,5-3 ezer orosz szakember lesz, de számítani lehet németekre, finnekre, csehekre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik