Belföld

Zsidai Roy szerint megtévesztő álhíreket terjesztenek róla

Facebook-oldalán magyarázkodott Zsidai Roy a vendéglátóipari cégcsoportjához tartozó Pest-Buda Hotel miatt.

A Budai Várban a Mátyás-templom közelében kialakított szálloda üzleti modelljéről kedden írt a hvg.hu.

Eszerint Zsidai receptje, hogy szuper olcsó bérleti díjak mellett csillagászati nagyságú bevételekre tesz szert. A cég ugyanis egyetlen lakosztály egyetlen vendégéjszakájáért 88 ezer forintot kér, közben egy egész hónap alatt 126 ezer forintot fizet az önkormányzatnak az épület összes lakásáért, amelyekben a luxusapartmanokat kialakították.

A Pest-Buda Hotelben a 88 ezres a legdrágább apartman, ezért a 118 négyzetméteres tetőtéri ingatlanért havi 46 ezer forintot fizetnek az önkormányzat kasszájába. Az árkülönbség így akár 114-szeres is lehet: azaz másképp számolva egy hétvége alatt, egyetlen lakosztály kiadásával megkeresik a közvagyonért fizetendő havi díjat.

Zsidai Roy szerdán egy kis videó kíséretében azt magyarázta facebookos ismerőseinek, hogy egyes sajtóorgánumok lejárató és megtévesztő álhíreket terjesztenek róla.

Orbán Ráhellel jó barátságot ápoló vendéglátós azzal érvelt, hogy nyílt pályázaton szerezte meg a szerinte lakhatatlan állapotú épületet, és több százmillió forintból építette újjá az egészet. A költségeket saját tőkéből és banki kölcsönből fedezte.

Zsidai arra nem tért ki, hogy a beruházás mennyiben magyarázza, hogy saját profitjához képest minimális bérleti díjat fizet az önkormányzatnak. Arra sem adott választ, hogy milyen garanciával adott kölcsön egy bank nem saját tulajdonú, önkormányzati ingatlan üzleti felújítására.

A vendéglátós az elmúlt években elképesztő tempóban terjeszkedett. A várban jelenleg hat éttermet és szállót üzemeltet. A Pest-Buda mellett az utóbbi években külön-külön több százmillióba került a Jamie Oliver étterem, az Opera kávézó és több más vendéglátóhely megnyitása is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik