Belföld

Kétéves kisfiúra támadt egy megvadult kutya Hevesben

Kutyatámadás ügyében emeltek vádat Heves megyében. Az ügyészség egy nőt állít bíróság elé, mert álláspontjuk szerint az asszony felelőtlen viselkedése miatt sérült meg súlyosan a rábízott kétéves kisfiú.

A kisgyermeket tavaly szeptember végén sebesítette meg egy német juhász egy tarnaörsi rokona otthonában. A kicsit az anyja vitte el élettársa nagynénjéhez. Délután a két nő és a kisfiú is az udvaron tartózkodott, ám az anyának mosdóba kellett mennie, ezért megkérte az asszonyt, hogy addig vigyázzon a kisfiúra. A nagynéni ennek ellenére pár perccel később bement a házba, és egyedül hagyta a gyereket az udvaron.

A szomszédban egy német juhászt tartottak láncra verve, a két telek között nem volt kerítés. A kisfiú áttipegett, és odament a kutyához, aki elkapta, megragadta a tarkójánál és fogai közt tartva rángatta, miközben több helyen is megharapta a fejét.

Gazdái – egy férfi és az édesanyja – meghallották a kutya morgását és a kisfiú sírását, és kirohantak.

Itt csak hosszabb küzdelem után, a kutyát ütve és rugdosva tudták kiszabadítani a sérült kisfiút, aki a fej mély, koponyacsontig terjedő nyílt sebével, illetve az arc és rágóízület nyílt sebével járó súlyos sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja a gyermek felügyeletét elvállaló asszonyt és felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott vele szemben.

A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága emellett hatósági eljárást kezdeményezett az illetékes járási hivatalnál a kutya gazdáival, az ebtartókkal szemben az állattartás
körülményeinek vizsgálata és az esetleges közigazgatási jellegű jogkövetkezmények alkalmazása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik