Belföld

Csak a rámpa maradt ki a vizes vébére átadott mozgáskorlátozott mosdóból

Év elején lehetett pályázni három margitszigeti pavilon üzemeltetésére. Ezek el is készültek, működnek, a Kő büfében viszont hiába van mozgáskorlátozott mosdó is, ha azt rámpa híján nem tudják használni a kerekesszékesek.

Április végén a HVG írt arról, hogy kiadó a Margitszigeten épült három új pavilon. A Google Street View képein látszik, hogy a zenélő szökőkúttól nem messze található Kő büfé helyén korábban is vendéglátóipari egység volt – információink szerint egyébként a mostani hely üzemeltetési jogát ugyanazok kapták meg, akik a felújítás/újjáépítés előtt is vezették.

A Facebookon futottunk bele egy posztba, aminek kísérőjében azt írták, hiába a mosdó, ha meg sem tudják közelíteni azt a kerekesszékesek, ugyanis nagyjából 25-30 centiméteres szintkülönbség van a (jelenleg teraszként üzemelő) járda és a mosdóegység között. Elmentünk személyesen is megnézni a büfét, és a posztolónak sajnos igaza volt.

Információink szerint az épületet mindenképpen a FINA előtt szerették volna átadni, ez így is történt: a vizes vébé kezdőnapja előtti hét közepén kapták meg a kulcsot az üzemeltetők.

Az ajánlatokat a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt.-hez kellett beküldeni, a helyeket öt évre kapták meg a bérlők, amit később ugyanennyivel lehet hosszabbítani.

Úgy tudjuk, a mosdót próbálták is már használni kerekesszékesek, rámpa hiányában pedig az ott lévők segítettek beemelni a mozgássérülteket a mellékhelyiségek szintjére.

Fotó: 24.hu

Kérdéseinkkel, hogy ki volt a kivitelező, és miért nem terveztek rámpát a mellékhelyiségekhez, illetve ha igen, akkor miért nem szerelték fel, megkerestük a Fővárost is, akik későbbre ígértek tájékoztatást. Amint befut a válaszuk, közöljük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik