Belföld

A rendőrök szerint agresszív volt az intézkedés közben meghalt sofőr

Tagadják, hogy a járőrök kirúgták volna a férfi lábait.

A pénteken délután rendőri intézkedés közben meghalt férfi utasa keltette fel a rendőrök érdeklődését – ezt a BRFK közölte a Zoom.hu megkeresésére. Az utas miatt akarták átkutatni Á. István gépkocsiját, aki eközben rosszul lett, és percekkel később a helyszínen meghalt.

A rendőrségi válaszból kiderül: Á. István hirtelen félreállt az autójával, amikor meglátta a mögötte haladó rendőrautót, leállította a motort és kiszállt. A rendőrök ekkor mögé parkoltak és elkezdték az intézkedést.

Az nem világos, hogy miért intézkedtek a rendőrök, azt írták, közlekedésrendészeti ellenőrzést végeztek. A férfi önként szállt ki az autóból, de azután agresszív lett, az első pillanattól kezdve kivonta magát az ellenőrzés alól. A rendőröknek azt mondta, hagyják békén, nem ér rá.

„Az intézkedő rendőrnőt (egy férfi és egy nő alkotta a járőrpárt) többször női mivoltában megalázóan megsértette és a gépjármű átvizsgálását is meg akarta akadályozni, ellökte a rendőrt és közölte, hogy a gépjármű csomagterét nem vizsgálhatja át” – áll a BRFK válaszában. A járőrök kénytelenek voltak testi kényszert és bilincset alkalmazni, de azt tagadják, hogy földre vitték volna. A rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt – írták.

Az eset koronatanúja az újságíróknak azt mondta, a rendőrök kirúgták Á. István lábait, aki beverte a fejét, amikor földre zuhant. Ezután nem mutatott életjeleket, a rendőrök némi hezitálás után levették a bilincset és megkezdték az újraélesztést.

Az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok között vélhetően a közelben működő térfigyelő kamera felvétele tesz majd igazságot – írja a portál, amely egyébként egy forrására hivatkozva azt írja: Á. István utasában a rendőrök egy olyan férfit véltek felismerni, aki számos vagyon elleni bűncselekménnyel hozható összefüggésbe. Azt viszont nem tudni, valóban a rovott múltú férfi ült-e az autóban, vagy csak hasonlított rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik