Belföld

Éjjeli focipálya-építés nyúzza a kispestiek idegeit

A lakóknak a rendőröket is ki kellett hívniuk a házuk tövében épülő utánpótlás-nevelő központ miatt.

Csak az internetről tudták meg a XIX. kerületben lakók, hogy házaiktól 15-20 méterre hatalmas utánpótlás-nevelő központ épül, amely a Budapest Honvéd csapatához kötődik – írja az atv.hu. Egy olvasójuk felvételt készített, amin az látható: a munkagépek hajnali egy órakor is dübörögtek az építkezésen.

A beruházást 2014-ben kiemelkedő jelentőségűnek nyilvánította a kormány. A költség először 2,5 milliárd forint volt, amit tavaly februárban még 1,7 milliárddal megtoldott a kabinet.

Az egyik lakó azt mondta: a rendőrséget is kihívták az éjszakai zaj miatt. A hatóság kiérkezésével el is csendesültek az építők, de csütörtök hajnalra megint elviselhetetlenné vált a zaj. Az építkezés már tavaly nyár óta tart, de tavasszal kapcsoltak rá. Általában reggel hattól délután ötig tart a munka, azt már megszokták, hogy este nyolcig is elhúzódik, azt viszont nem viselik el, hogy éjjel is folytassák. Arra is panaszkodtak, hogy az építkezéssel járó por mindent ellep udvaraikban és házaikban.

A 16,5 hektáros telken 3300 négyzetméteres oktatási épület, hét szabvány méretű focipálya, valamint egy műfüves edzőpálya lesz. Az atv.hu annyit tudott meg, hogy február környékén érhetnek az építkezés végére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik