Belföld

Rejtélyes halálesetek a budakalászi otthonban – a rendőrségnek nem szóltak

“A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra feljelentés, bejelentés ez idáig nem érkezett” – erről tájékoztatta a rendőrség a 24.hu-t annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint a budakalászi idősek otthonának lakói közül ketten életüket vesztették, többen pedig rosszul lettek – állítólag ételmérgezés miatt. Hogy ettől függetlenül megkezdik-e az eset körülményeinek vizsgálatát,  nem derült ki, de ismét érdeklődtünk, a válaszukat pedig közölni fogjuk.

A rejtélyes rosszullétekről a hirpress.hu számolt be szerda este. Azt írták, információik szerint egy rohamkocsi és hét szállító mentőautó szállt ki az otthonhoz. Próbálták újraéleszteni, de egy ember a helyszínen elhunyt, hét beteget pedig a budapesti – fertőző betegeket is kezelő –  Szent László Kórházba – és a balassagyarmati kórházba vittek, ahol egyikük szintén életét vesztette. A lap szerint ételmérgezés áll a háttérben.

Az érintett otthonban a 444.hu-nak annyit mondtak délelőtt, hogy mentők ugyan jártak náluk, de ez egyáltalán nem ritkaság. Később már elismerték, hogy több idős ember meghalt, és azt nyilatkozták, hogy a nagy meleget az otthon idős, gyakran 90 év feletti, súlyos beteg lakói nagyon nehezen bírják, ezért valóban gyakran járnak hozzájuk a mentők, de nem történt náluk semmi rendkívüli esemény, vagyis nincs szó ételmérgezésről.

A 24.hu úgy tudja, azok között, akik kórházba kerültek, vannak, akik a hatvanas éveikben járnak, de olyan is akad köztük, aki még nincs 50 éves. Információink szerint az áldozatok – egy férfi és egy nő – 85 év körüliek voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik