Belföld

Ha így folytatja Rezesova, jövőre kiengedik

szlovák gázoló (ingyenes, eva rezesova)
szlovák gázoló (ingyenes, eva rezesova)

Vélhetően az idei lesz az utolsó – ötödik – születésnapja a 39 éves Eva Rezesovának, amit a rácsok mögött tölt. A Blikk arról így, hogy a szlovák milliomosnő jól kijön a cellatársaival, a többiek kifejezetten kedvelik, az öt év alatt pedig senkivel nem került összetűzésbe. Édesanyja és lányai is rendszeresen látogatják

Rezesovát abban az esetben engedik ki, ha továbbra is jól viselkedik a börtönben,  2018-ban ugyanis letelik büntetésének kétharmada, így feltételesen szabadlábra helyezhetik.

Mint ismert, a végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

Rezesova ügyében 2014 szeptemberében mondták ki a jogerős ítéletet. Első fokon kedvezőbb döntés született, a millimosnőt akkor hat évvel sújtották, ráadásul a korábbi döntés értelmében fogházban kellett volna töltenie ezt az időt. Ezzel szemben másodfokon börtönbüntetéssel sújtották. Súlyosabb büntetését leginkább az újabb szakértői véleményeknek “köszönheti”.

(Kiemelt fotó: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik