Belföld

Kamionbaleset az M5-ösön, a 4-esen, az M7-esen és a 7-esen is

autopalya-dugo(960x640)(13).jpg (autó, dugó, autópálya, )
autopalya-dugo(960x640)(13).jpg (autó, dugó, autópálya, )

Több kamionbaleset történt kedd reggel az utakon. Tűzoltók dolgoznak

  • az M5-ös autópályán
  • a 4-es főúton
  • az M7-esen
  • és a 7-es főúton

Az M5-ös Röszke felé vezető oldalán, a 45-ös kilométernél műszaki hibás kocsiba rohant egy műanyagokat szállító kamion. A helyszínre a dabasi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket és elvégezték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a sztráda érintett szakaszát félpályán lezárták.

Szintén kocsival ütközött egy kamion Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 4-es főút Szolnok és Szajol közötti szakaszán. A szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez. A hatóságok teljes útzárat rendeltek el.

Az M7-esen szalagkorlátnak csapódott egy kamion a Letenye felé vezető oldalon, a 145-ös kilométernél. A kaposvári és a marcali hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoztak a helyszínen.  A sztráda Letenye felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták a munkálatok idejére.

A katasztrófavédelem eddigi információi szerint a fenti balesetekben nem sérült meg senki.

A 7-es főútról azonban egy embert kórházba szállítanak a mentők, miután Székesfehérvár és Gárdony között, az M7-es autópálya közelében karambolozott egy kamion és egy autó. A helyszínre Székesfehérvárról vonultak tűzoltók.

Torlódásokra is készülni kellett. Az Útinform reggeli tájékoztatása szerint z M7-es autópályán az  50-es kilométernél csak a belső sáv volt járható. A sor elérte a 6-7 kilométert. A sztráda 145-ös kilométerénél a műszaki mentés idejére a Letenye felé vezető oldalt lezárták a 143-as kilométernél, Balatonboglárnál a forgalmat kiterelték a pályáról.

A 4-es főúton 103-as kilométernél félpályás lezárást rendeltek el, míg a 7-es főúton 61-es kilométernél irányonként váltakozva haladhatott csak a forgalom.

(Kiemelt kép: MTI / Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik