Belföld

Be volt tépve a tolvaj, aki kisgyerekkel együtt lopott el egy kocsit Pápán

Kábítószert fogyasztott az a tolvaj, aki még februárban elkötött egy autót Pápán – úgy, hogy a kocsiban egy kisgyermek ült. Az ügyben most emeltek vádat, a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken közölte: a közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének bűntette minősített esete és jármű önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell annak a 24 éves fiatalnak.

A tájékoztatásból kiderült: a tolvaj bódult volt, és miután összeveszett az utcán az élettársával, nekiszaladt egy lassan kanyarodó autó elejének. A sofőr észrevette és fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A vádlott a motorháztetőre esett, majd onnan az aszfaltra.

A sofőr kiszállt a párjával együtt, hogy segítsenek. A fiatal felkelt a földről és bocsánatot kért, majd hirtelen bepattant a kocsiba, amelynek járt a motorja.

A sértettek belekapaszkodtak a járműbe, az asszony az ajtón keresztül még a vádlott ruházatát is megragadta, és kiabált, hogy gyermeke a kocsiban van, de próbálkozásuk, hogy a vádlottat visszatartsák, nem járt eredménnyel, mert a férfi hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket pedig rövid távon magával húzta.

– áll a vádiratban.

A betépett fiatalnak nem volt jogosítványa, és tudta, hogy hátul egy kisgyermek ül, mégis elszáguldott. Padkának ütközött, és kis híján egy fának is kanyarodás közben.Az autóval előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő otthonához hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták.  Ha az ügyészségen múlna, börtönbüntetéssel sújtanák.

 

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik