Belföld

Peches munkába járók: két egymás utáni nap is ugyanott szakadt le a felsővezeték

Kedden délután felsővezeték-szakadás volt Kőbánya felsőnél, ezért a Budapest-Nagykáta-Újszász-Szolnok vonalon és a Budapest-Gödöllő-Hatvan-Miskolc vonalon is késések, nagy csúszások voltak, sőt, több járatot töröltek.

Erre fel szerda kora reggel mi történt? Hát ugyanannál az állomásnál ugyancsak felsővezeték-szakadás. Vagyis Kőbánya felsőnél nincs felsővezeték.

A Mávinform közleménye szerint szerda hajnalban Kőbánya felsőnél felsővezeték-szakadás miatt az állomás egyes vágányain, illetve Kőbánya felső és Rákos között, a fenti pályán nem közlekedhetnek a vonatok, így hosszabb menetidővel kell számolni, és arra, hogy a vonalon közlekedő helyi vonatok nagy része ideiglenesen kimarad a menetrendből.

A MÁV ugyan biztosítja a Budapest-Gödöllő-Hatvan-Miskolc és Budapest-Nagykáta-Újszász-Szolnok vonalon a személyszállító vonatok közlekedését, ugyanakkor az arra utazóknak hosszabb menetidővel kell számolniuk várhatóan délig, a leszakadt vezetékrendszer helyreállításáig – írják.

A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében a Budapest-Keleti-Gödöllő, illetve Gödöllő és Budapest, továbbá a Budapest-Keleti-Sülysáp és vissza útvonalon közlekedő helyi vonatok többsége ideiglenesen kimarad a menetrendből. Helyettük a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik