Belföld

Behajtókkal fenyegették a kórházban a beteg kislány édesanyját

Külföldről költöztek haza, a gyermek másfél éve nem kapja meg a TAJ kártyát.

Behajtókat küldene a kórház egy három és fél éves kislány édesanyjára, aki nem tudta kifizetni a lázas gyermek kórházi számláját – számolt be az RTL Híradó.

A család másfél éve költözött haza, a kislány – bár magyar állampolgár – azóta nem kap TAJ kártyát. Néhány napja negyven fokos láza volt, ami sehogy nem akart lemenni, az anya kórházba vitte. Megvizsgálták, vért és vizeletmintát vettek tőle, majd benyújtották a számlát 25 ezer forintról. Az anyának azt mondták, ha nem tudja kifizetni, behajtókat küldenek.

Az anya nem tudott fizetni, most várja a behajtókat. A gyermek a kórházban sem maradhatott, azt mondták, az nagyon sokba kerülne. A papírok hiánya miatt a kislányt csak magánóvodába vették fel, csak magánorvoshoz járhatnak vele, és a gyógyszerekért is teljes árat kell fizetniük.

Tavasszal az RTL-en több családot is bemutattak, akik külföldről költöztek haza, és azért küzdenek, hogy megkapják a tb-t. Lázár János akkor törvénymódosítást ígért annak érdekében, hogy a külföldön született gyermekek gyorsabban megkapják a dokumentumokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik