Belföld

Megrázó fotók, videó a 42-es főútról, a hármas tragédia helyszínéről

Teljesen összeroncsolódott az a kisbusz, amely az eddigi adatok szerint kedd hajnalban hátulról nekiment egy kamionnak a 42-es főúton. A tragédia helyszínén fotók készültek.

Fotó: police.hu

A balesetben a kisbusz három utasa életét vesztette, és az eddigi információk szerint hatan megsérültek. Azóta kiderült, a debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők. Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére elmondta:

  • Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes.
  • A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik.

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők. Muraközi Zoltán, főigazgató azt közölte, hogy

  • Egyikük súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre.
  • A másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik.
  • További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A sérültek egyébként nem beszélnek magyarul, állampolgárságukról a hatóságok nem tudtak felvilágosítást adni, de vélhetően bolgárok lehetnek, mert valamennyien egy bolgár rendszámú kisbuszban utaztak, amikor a baleset történt.

Fotó: MTI /Czeglédi Zsolt

A helyszínelés és a műszaki mentés órákig tartott. A rendőrség nem sokkal fél 12 után tájékoztatott arról, hogy befejezték a munkát, a forgalom ismét zavartalan. Közölték azt is, hogy a tragikus balesetben két nő és egy férfi vesztette életét, illetve videót tettek közzé.

Olvasói sztorik