Belföld

Benzint lopott a bűnbanda, rendőrök vették meg

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség nyolc emberrel – köztük három rendőrrel – szemben üzemanyaglopás miatt. Öten bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt állnak bíróság  elé, a lopott zsákmányból vásárló három rendőrnek pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság miatt kell felelnie.

Az ügy első-, és másodrendű vádlottja korábban egy budapesti benzinkúton dolgozott kútkezelőként, munkaviszonyuk azonban 2011-ben megszűnt. A vádirat szerint a férfi ezután döntötte el – üzemanyag-szállító sofőr ismerőseikkel együtt -, hogy rendszeresen lopnak gázolajat és benzint teherautókból. Leosztották a feladatokat:

  • Az elsőrendű és a másodrendű vádlott feladata volt a szervezés, és a folyamatos kapcsolattartás a sofőrökkel, illetve ők adták el az üzemanyag egy részét.
  • A sofőrök részesedésért cserébe szállítás közben megszakították az útjukat, találkoztak fenti cinkosaikkal, akik naponta többször leszívták a benzint, illetve gázolajat.
  • Az eladásba 2014-ben bekapcsolódott még két ember, a harmad-, és a negyedrendű vádlott, illetve ők segítettek elrejteni a zsákmányt, rejtekhelyet alakítottak ki, amit az utcáról nem lehetett látni, az üzemanyagot földbe ásott tartályban, illetve zárt ajtóval védett garázsban tartották.
  • Az ügy ötödrendű vádlottja az egyik sofőr, a hatodrendű, a hetedrendű és a nyolcadrendű vádlottak pedig rendőrök, akik bár tudták, hogy lopott az üzemanyag, vásároltak belőle.

A bűnbanda a vád szerint 2014 májusa és 2015 áprilisa között a fenti módon legalább 36 ezer liter üzemanyagot lopott el.

A csapatra a TEK csapott le 2015-ben:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik