Belföld

Strandoló egészségügyisek mentették meg a két nőt a villámcsapás után

A túlélésük nagyrészt a szakszerű segítségnyújtáson múlt.

Mint megírtuk, villámcsapás ért két nőt vasárnap a csongrádi Körös-toroknál lévő strandon. A Délmagyarország azt írja: továbbra is kórházban ápolják őket, túlélésük nagyban múlott azokon, akik elkezdték az újraélesztést.

Ott volt a szegedi pszichiátriai klinika főápolója, Herczeg Attila is, aki a lapnak elmondta: villámlott egy nagyot, az emberek meg kiabálni kezdtek a parton. A két nő akkor már a földön feküdt, az egyiknek még volt keringése. Égési sérüléseket is szenvedtek. Szerinte nem a játékokat szedték össze, hanem a homokba szúrt napernyőt, aminek fémből volt a nyele, az vezethette le a villámot.

Szerencsére nagyon sok strandoló volt a Körös-torokban, akik az egészségügyben dolgoznak, mind összeszaladtak segíteni. Tőlük aztán csongrádi és szentesi mentősök vették át a két nőt, állapotuk stabilizálását követően a szentesi sürgősségi osztályra vitték őket. Túri Mihály megyei vezető mentőtiszt azt mondta, a sikeres újraélesztésük esélyét nagy mértékben növelte a helyszínen tartózkodó elsősegélynyújtók szakszerű beavatkozása.

A sérültek állapotáról a család kérésére nem adhatott információt a kórház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik