Belföld

Őrjöngve vághatta mellkason a rendőrfőkapitány a Balaton Sound biztonsági őrét

A Balaton Sound egyik biztonsági őre azt mondja, őrjöngve vágta mellkason egy somogyi rendőrkapitány a Balaton Soundon – írja a Blikk. A férfi, aki az Angyalok Szárnya Jogvédő Egyesület elnöke arról számolt be, hogy a fesztiválon azt az utasítást kapták – amit egyébként maga a rendőrkapitány hagyott jóvá -, hogy behajtási engedély nélkül egy autó sem érkezhet a fesztiválra, még civil ruhás rendőr sem.

Július 8-án a főkapitány másik három kollégájával jelent meg egy sötét autóban, így a biztonsági őr nem tudhatta, hogy hivatalos személyekről van szó, hiszen civil ruhát viseltek. Amikor a biztonsági őr engedélyt kért, a hátsó ülésről egy férfi azt ordította: nyissa ki a kordont, ő a kapitány. Amikor a türelmét kérte, a rendőrkapitány kiugrott az autóból, letépte a kordont összekötő szalagot. Majd amikor a biztonsági őr ezt felvette a földről, a kapitány erős ütést mért a mellkasára.

A biztonsági őr hozzátette, hogy a rendőr egyik társa megszorította a szolgálati ruháját a nyakánál fogva, és azt ordította:

Ha nem fejezed be, kényszerítő intézkedés alá vonunk és előállítunk.

A férfi feljelentést tett az ügyben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a lapnak azt írta, a történtek kivizsgálása miatt eljárás indult. Hozzátették, hogy a biztosítási parancsnok a rendőrkapitányság vezetője volt, és a rendőrök szolgálati kötelezettségébe tartozott a megjelenés a biztonsági feladatok helyszínén, ezért mindig viselték a belépéshez szükséges igazoló kártyát. A rendőrség ezért azt mondja, érthetetlen és indokolatlan, miért próbálta feltartóztatni a rendőröket a biztonsági szolgálat tagja.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik