Belföld

Nem érdekelte a minisztériumot a tiltakozás, Gondáné került az algyői iskola élére

A szülői munkaközösség hétszáz aláírást gyűjtött össze ellene.

A tantestület, a szülői munkaközösség és az önkormányzat akarata ellenére is Gondáné Pál Ildikó pályázatát minősítette sikeresnek a minisztérium az algyői Fehér Ignác Általános Iskola élére – írja a Délmagyarország. Megjegyzik: a településen többen politikai döntést sejtenek, az új igazgató férje ugyanis a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselője.

Az eddigi megbízott igazgató, Horváthné Kunstár Andrea pénteken e-mailben értesült arról, hogy az ő pályázatát indoklás nélkül elutasította a minisztérium. Szakmailag és emberileg is értetlenül áll a döntés előtt.

Az iskola kálváriája egyébként két éve kezdődött, akkor járt le a korábbi igazgató, Iván Zsuzsanna mandátuma. A kiírt pályázatra ő és Gondáné is jelentkezett, a közalkalmazotti közösség egyértelműen Iván Zsuzsannát támogatta. Az EMMI végül mindkét pályázatot alkalmatlannak találta, Iván Zsuzsanna ezért elhagyta az iskolát.

Ezután hárman pályáztak az intézmény vezetésére, Horváthné Kunstár Andrea igazgatóhelyettes, Talla Szilvia és Gondáné. A tantestület, a szülők és a polgármesteri hivatal az előbbi két pályázót támogatta, Gondáné pályázatát elutasították. Az EMMI végül egyik pályázatot sem támogatta, de egy évre megbízták Horváthnét az iskola vezetésével. Ez a mandátum járt le most.

Mivel Horváthné mellett Gondáné is újra pályázott, az iskola szülői munkaközössége aláírásgyűjtésbe kezdett utóbbi ellen. Közel hétszáz aláírást gyűjtöttek össze.

Gondáné azt mondta, megvárja, amíg hivatalosan is kézhez kapja a kinevezést, majd az átadás-átvétel után azonnal le szeretne ülni minden munkatársával, hogy az új tanévet nyugodt légkörben kezdjék el. Horváthné pedig elmondta: az átadás-átvétel után nem szeretne tovább maradni az iskolában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik