Belföld

A Szinyei igazgatója: Ez a tantestület megérdemel annyit, hogy indokolják a döntést

Hideg zuhanyként ért a döntés

– nyilatkozta Tóth Gábor a Szinyei Merse Pál igazgatója a Magyar Nemzetnek. Tóth néhány napja e-mailben tudta meg az illetékes tankerületi központtól, hogy Palkovics László nem támogatta a pályázatát. Indoklás nem volt. Végül, Balog Zoltán miniszter hétfőn arra utasította Palkovics László államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg a Szinyei Merse Pál igazgatójának megbízását.

Tóth már csak azért is meglepődött, mert egyedüli pályázó volt, ráadásul az intézmény jól működik, semmi kifogás nem érte a munkájukat.

Nem tudja, mi állhat a háttérben, ahogy azt sem,

mi a technikája annak, ha helyet akarnak csinálni valakinek.

Elmondta, valóban volt egy érdeklődő hölgy, aki végül valamiért nem nyújtotta be a jelentkezését.

Mindenesetre úgy gondolja,

ez a tantestület – mert nem lehet csak a személyemről beszélni – megérdemel annyit, hogy indokolják a döntést, mert ez lenne a legemberségesebb eljárás.

A tankerületet éppen ezért majd megkeresi, hátha megtud valamit a döntés hátteréről, de válaszban nem igen reménykedik, hiszen a döntés a minisztériumban született.

Az elmúlt napokban alig aludt, állandóan azon gondolkozott, miben hibázott és hogyan lehet az, hogy indoklás nélkül bármi megtehető.

A közoktatásban szerinte pedagógiai-szakmai érveket kellene felvonultatni.

Balog Zoltánnak pedig köszöni, hogy elolvasta a levelét, és úgy döntött, meghosszabbítja a megbízását, amit vállalni fog. Már csak azért is, mert

számára az az elsődleges, hogy az intézmény nyugalmát biztosítsák,

hiszen éppen csak talpra álltunk a veronai baleset után

– nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik