Belföld

Forró hét áll előttünk, pénteken 37 fok is lehet

Sokat fog sütni a nap, de záporok is érkeznek.

Ismét melegszik az idő a következő napokban, 30 fok feletti maximumok várhatók, pénteken 37 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből. Sok lesz a napsütés, de a hét második felében záporokra, zivatarokra is számítani kell.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-15, a legmagasabb 25-29 fok között várható.

Kedden és szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban kedden 11-16, szerdán 13-18 fok lehet. Kedden napközben 27-31, szerdán 28-33 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is napos idő várható, de északkeleten kialakulhat egy-egy zápor. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 30-35 fok között valószínű.

Pénteken is sok lesz a napsütés, de délután, este helyenként már lehet zápor, zivatar. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 32-37 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A szél is erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 19-24, a legmagasabb hőmérséklet 31-36 fok között alakul.

Vasárnap ismét sok napsütés várható, néhol lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 17-22 fok között valószínű. A nappali maximumok 30-35 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik