Belföld

Megállítottak egy autóst, és ok nélkül félholtra verték

Első tárgyalási napját tartja kedden a Miskolci Törvényszék egy háromfős társaság ügyében, akik 2015 szeptemberében Sóstófalván brutálisan összevertek egy autóst, maradandó fogyatékosságot okozva neki. Emberölés kísérletével vádolják őket.

A kocsit az éjszaka közepén állították meg, miközben a sofőr körülbelül 20 kilométer per órával haladt. Éppen lassított, mert egy kereszteződés közelébe ért. Egyszer csak kiugrott elé egy kamasz – a harmadrendű vádlott – egy oszlop mögül. Az autós időben észrevette és le tudott fékezni, két-három méterre állt meg a fiataltól.

A tini az út közepén maradt, és nevetve hadonászott. A sofőr kiszállt, a kamasz ezután visszaszaladt az oszlop mögé. Ekkor ért oda két társa, az első- és a másodrendű vádlott,

akik minden ok nélkül nekiestek a sofőrnek. Árokba lökték és bántalmazták, koponyacsonttörést, orrcsonttörést, fejsérülést okoztak neki – egyebek mellett.Az autós barátnője is a helyszínen volt, ő próbált segíteni neki, de rátámadt a társaság többi – máig ismeretlen – tagja.

Az őrizetlenül hagyott kocsiból ezután a harmadrendű vádlott elvette az értékeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik